ΔΙΕΘΝΗ

Σε… διπλό ταμπλό η Μέρκελ! Στηρίζουμε την Ελλάδα αλλά να συζητήσουμε με Τουρκία!

Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα εν μέσω των εξελίξεων με το μεταναστευτικό  στέλνει το Βερολίνο, σημειώνοντας πως η χώρα μας έχει την πολιτική και πρακτική αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών χωρών και σίγουρα της γερμανικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, τονίζει πως η Συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία «θεωρούμε ότι εφαρμόζεται» και ότι η ευρωπαϊκή ηγεσία θα πρέπει να επιδιώξει συνομιλίες με την Άγκυρα.

«Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει την αλληλεγγύη των άλλων ευρωπαϊκών χωρών – και σίγουρα της γερμανικής κυβέρνησης. Και αυτή η αλληλεγγύη είναι και πολιτική και πρακτική», δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι το Βερολίνο έχει «πλήρη συνείδηση» του σε πόσο δύσκολη και απαιτητική κατάσταση βρίσκεται η χώρα.

Τόνισε ότι η σημερινή κατάσταση «δεν είναι στο πνεύμα της Συμφωνίας» Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το προσφυγικό και γνωστοποίησε ότι η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ είχε το Σαββατοκύριακο και νέα τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Βιώνουμε αυτή την στιγμή σίγουρα μια κατάσταση η οποία δεν είναι στο πνεύμα της Συμφωνίας. Αλλά δεν έχουμε ακούσει και καταγγελία της Συμφωνίας . Θεωρούμε ότι η Συμφωνία εφαρμόζεται. Και όπου υπάρχει τώρα δυσαρέσκεια από τουρκικής πλευράς, διότι η τουρκική πλευρά νιώθει ένα αυξημένο βάρος, πρέπει να το συζητήσουμε», δήλωσε ο Ζάιμπερτ απαντώντας σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις για το θέμα.