ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Σε καραντίνα 2.500 σπουδαστές σχολής στην Ελβετία!

Περίπου 2.500 σπουδαστές της Σχολής ξενοδοχειακών υπηρεσιών της Λωζάνης τέθηκαν σε καραντίνα μετά την εμφάνιση πολλών εστιών λοίμωξης από κορονοϊό έπειτα από τη διοργάνωση ιδιωτικών γιορτών, ανακοίνωσαν σήμερα οι περιφερειακές αρχές.

«Σημαντικές εστίες μόλυνσης έχουν εμφανιστεί σε διάφορα επίπεδα εκπαίδευσης, καθιστώντας αδύνατο ένα πιο στοχευμένο κλείσιμο από αυτό που αφορά 2.500 σπουδαστές», εξήγησαν οι αρχές στο καντόνι Βο, όπου βρίσκεται η Λωζάνη.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει περίπου τα τρία τέταρτα των σπουδαστών της Σχολής ξενοδοχειακών υπηρεσιών.

Οι σπουδαστές που επηρεάζονται από το μέτρο πρέπει να μείνουν στο σπίτι έως τις 28 Σεπτεμβρίου. Για μερικούς από αυτούς, αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να βγουν από το κατάλυμα όπου διαμένουν στις εγκαταστάσεις της σχολής.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η διοργάνωση ενός ή περισσότερων γιορτών φέρεται να είναι η αιτία αυτών των πολυάριθμων εστιών μόλυνσης μεταξύ των σπουδαστών. Οι γιορτές αυτές πραγματοποιήθηκαν λίγο πριν ληφθεί η απόφαση στα μέσα Σεπτεμβρίου από το καντόνι Βο να κλείσει εκ νέου όλες τις ντισκοτέκ απέναντι στην επανεμφάνιση της επιδημίας.

Το καντόνι έχει απαγορεύσει επίσης τις ιδιωτικές εκδηλώσεις με περισσότερα από εκατό άτομα και έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, εκτός από τις επιχειρήσεις όπου υπάρχουν λιγότερα από δέκα άτομα.