ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Σε καραντίνα η Μελβούρνη! Συνεχίζεται το «χτύπημα» του κορωνοϊού στην Αυστραλία

Επέλαση του κορωνοϊού και στην Αυστραλία με τις αρχές της πολιτείας Βικτόρια στην Αυστραλία, να ανακοινώνουν ακόμα 8 θανάτους, ενώ στην πολιτεία όπου βρίσκεται η Μελβούρνη, η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, επιβεβαιώθηκαν 278 νέα κρούσματα, μία ημέρα μετά τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό με 21 νεκρούς και 410 μολύνσεις.

Η πολιτεία, όπου η πόλη της Μελβούρνης έχει μετατραπεί στο επίκεντρο του λεγόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αυστραλία, τελεί υπό αυστηρό περιορισμό, με νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και τις εξόδους να επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της ημέρας μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη.

Η γειτονική Νέα Νότια Ουαλία παραμένει επίσης σε συναγερμό, καθώς καταγράφει ημερησίως γύρω στα δεκαπέντε κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες. Αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι εάν οι πολίτες δεν τηρούν τις συστάσεις για τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση και τη χρήση μέσων ατομικής προστασίας, η μετάδοση στην κοινότητα μπορεί να κλιμακωθεί, την ώρα που προσπαθούν να ιχνηλατήσουν τις επαφές διάφορων ομάδων κρουσμάτων.

Η Νέα Νότια Ουαλία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει στοιχεία για το περασμένο 24ωρο. Ο κορωνοϊός θεωρείται από τις αρχές πως έχει πρακτικά εξαλειφθεί από την υπόλοιπη επικράτεια. Συνολικά, η Αυστραλία έχει καταγράψει 352 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και λίγα περισσότερα από 22.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.