ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Σε καραντίνα σύσσωμη η κυβέρνηση του Βελγίου!

Σύσσωμη η κυβέρνηση των Βρυξελλών τέθηκε σε καραντίνα, αφού ο υπουργός Οικονομικών Sven Gatz (Open VLD) βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν έρθει σε επαφή μαζί του κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, και για τον λόγο αυτό έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικούς ελέγχους. Μόνο ο υπουργός Υγείας Alain Maron και η υφυπουργός στέγασης και ισότητας Nawal Ben Hamou εξαιρούνται μέχρι στιγμής από την καραντίνα, καθώς δεν είχαν επαφή με τον Gatz, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της υπουργού Περιφερειακής Κινητικότητας, Elke Van den Brandt.

Τα νέα αυτά έρχονται λίγες ώρες μόνο μετά από ένα αντίστοιχο περιστατικό στην κυβέρνηση της Βαλλονίας. Εκεί ήταν η υπουργός Τουρισμού της γαλλόφωνης επαρχίας όπου βρέθηκε θετική στον ιό, η Valérie De Bue (MR).

Η De Bue ήρθε σε επαφή με αρκετούς συναδέλφους της την Παρασκευή, καθώς τότε πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας ενός νέου μέλους της κυβέρνησης. Όπως γίνεται αντιληπτό, το προγραμματισμένο για αύριο υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.