ΔΙΕΘΝΗ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αλαμπάμα: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα μήνα κηρύχθηκε στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, μετά την έκρηξη που προκλήθηκε από ανθρώπινο  λάθος σε αγωγό φυσικό αερίου. Από την έκρηξη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι έξι τραυματίστηκαν.

 

 

 

 

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη και θα διαρκέσει μέχρι την 1η Δεκεμβρίου.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα αγωγό φυσικού αερίου στο Shelby County και όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες είναι ορατές από απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.  
Ο Robert Bentley κυβερνήτης της πολιτείας τόνισε ότι «ένα ατύχημα αυτού του μεγέθους» είναι «δύσκολο  να το διαχειριστεί η οποιαδήποτε κοινότητα» και έσπευσε να ευχαριστήσει προσωπικά τους πρώτους κατοίκους της περιοχής που παρείχαν «άμεση βοήθεια», μετά το ατύχημα, καθώς και τους γύρω νομούς οι τοπικοί άρχοντες των οποίων έσπευσαν να βοηθήσουν το Shelby «σε μια στιγμή ανάγκης».

 

LATEST: State of Emergency declared following @Colpipe explosion, to prevent disruption of fuel transport. DETAILS: https://t.co/fRscEoiwyd pic.twitter.com/RYTnr9TMgZ

— Gov. Robert Bentley (@GovernorBentley) 1 de noviembre de 2016

 

Την 31η Οκτωβρίου, συνεργεία που εργάζονται για τον αγωγό Colonial Pipeline χτύπησαν από λάθος έναν άλλον αγωγό και προκάλεσαν έκρηξη. Τα συνεργεία προσπαθούσαν να επισκευάσουν ένα τμήμα του σωλήνα το οποίο είχε καταστραφεί το Σεπτέμβριο, απ΄ τον οποίον υπήρχε διαρροή φυσικού αερίου.