ΔΙΕΘΝΗ

Σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Πάπας Φραγκίσκος

Εξιτήριο αναμένεται να πάρει σήμερα, Σάββατο 1η Απριλίου, ο Πάπας Φραγκίσκος από το νοσοκομείο Τζέμελι της Ρώμης, στο οποίο νοσηλεύεται από την περασμένη Τετάρτη με χρόνια βρογχίτιδα και άσθμα που του προκαλούσε βήχα και δυσκολία στην αναπνοή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται πληροφορίες από τον ιταλικό Τύπο, ο Πάπας Φραγκίσκος θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο της Ρώμης, καθώς η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει βελτίωση.

Ο Καρδινάλιος Ρε επιβεβαίωσε ότι γίνονται προσπάθειες για να παραβρεθεί ο Ποντίφικας σε όλες τις τελετές της Μ. Εβδομάδας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος άρχισε να παρουσιάζει βελτίωση από χθες το βράδυ, όταν έγινε και το σχετικό ιατρικό ανακοινωθέν, που ενημέρωνε τους πιστούς ότι του χορηγήθηκαν αντιβιοτικά και ότι η «κατάσταση της υγείας του παρουσίασε σαφή βελτίωση.

«Στο πλαίσιο των κλινικών ελέγχων που είχαν προγραμματιστεί για τον Άγιο Πατέρα, διαπιστώθηκε μια λοιμώδης βρογχίτιδα που απαιτούσε τη χορήγηση αντιβιοτικής θεραπείας με έγχυση, η οποία είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα με σαφή βελτίωση της κατάστασης της υγείας. Με βάση το προβλέψιμο αποτέλεσμα, ο Άγιος Πατέρας θα μπορούσε να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες».

Ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο ωστόσο ότι δεν θα χοροστατήσει στη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων των Καθολικών, στις 2 Απριλίου.