ΔΙΕΘΝΗ

Σοκ! Αστυνομικοί πυροβόλησαν και άφησαν να πεθάνει αβοήθητος άοπλος αφροαμερικανός!

Οργή έχει προκαλέσει βίντεο από κάμερα ασφαλείας στην πόλη Κολόμπους του Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών, στο οποίο διακρίνονται αστυνομικοί να παραμένουν για αρκετά λεπτά άπραγοι, χωρίς να προσφέρουν βοήθεια σε έναν άντρα που έχει πέσει στο έδαφος και τελικά αφήνει την τελευταία του πνοή έχοντας τραυματιστεί από τη σφαίρα άλλου αστυνομικού

Το βίντεο δείχνει τον 47χρονο αφροαμερικανό Αντρέ Χιλ, να είναι πεσμένος και ακόμα ζωντανός στο έδαφος ενός γκαράζ, αφού προηγουμένως πυροβολήθηκε και ενώ αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή.
Ο Χιλ πυροβολήθηκε όταν βγήκε από ένα γκαράζ κρατώντας ένα κινητό τηλέφωνο στο ένα χέρι, ενώ δεν διακρινόταν αν κρατούσε κάτι στο άλλο χέρι. Τελικά, αποδείχτηκε πως δεν ήταν οπλισμένος.

Πέντε λεπτά αφότου πυροβολήθηκε από έναν λευκό αστυνομικό, ένας άλλος ακούγεται στο βίντεο να λέει: «Ας του βάλουμε χειροπέδες Ακόμα κινείται». Στη συνέχεια του φορούν χειροπέδες και τον αφήνουν, περιμένοντας ασθενοφόρο.

Λίγα λεπτά αργότερα, ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας φτάνει στο σημείο και ρωτάει «μπορεί κάποιος κάνει κάτι για αυτόν;». Στη συνέχεια διατάζει έναν αξιωματικό να ξεκινήσει προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, οι οποίες δεν είχαν αποτέλεσμα.