ΔΙΕΘΝΗ

Σοκ: Δίχρονο κοριτσάκι κάηκε ζωντανό στο αμάξι του πατέρα του – Έπαιζε με τα σπίρτα

Με τραγικό τρόπο έχασε την ζωή του ένα δίχρονο κοριτσάκι στην Ουκρανία. Παίζοντας μ’ ένα κουτί σπίρτα που βρήκε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του πατέρα της. Με αποτέλεσμα να καεί ζωντανό.

Ο μικρή Ορίνα έμεινε μόνη της χωρίς επίβλεψη για λίγα λεπτά κοντά στο σπίτι της στο χωριό Κοζάτσκε στη νότια Ουκρανία, κατάφερε να μπει στο ΙΧ του πατέρα της που ήταν σταθμευμένο στην αυλή και να κλείσει την πόρτα. Ψάχνοντας μέσα στο αυτοκίνητο για να ικανοποιήσει την περιέργειά της βρήκε ένα κουτί σπίρτα στο ντουλαπάκι κι άρχισε να παίζει. Άναψε μερικά και τα έριξε στο κάθισμα που έπιασε αμέσως φωτιά, όπως είπε η αστυνομία. Το άτυχο παιδί βρήκε ο τραγικός πατέρας της αναίσθητο μέσα στο φλεγόμενο αυτοκίνητο. Ο 27χρονος άρπαξε την κορούλα του και έτρεξε μέσα στο σπίτι προσπαθώντας να τη συνεφέρει, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά.

Γείτονες κάλεσαν τις Αρχές όταν άκουσαν τα ουρλιαχτά της μητέρας της Ορίνα, αλλά όταν έφθασε το ασθενοφόρο το παιδί ήταν νεκρό. Είχε πεθάνει από την εισπνοή διοξειδίου του άνθρακα και το κορμάκι του έφερε βαριά εγκαύματα, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος των Υπηρεσιών Αρωγής της Ουκρανίας.

Η αστυνομία ξεκίνησε ποινική έρευνα εις βάρος των γονέων για πλημμελή φροντίδα και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.