ΔΙΕΘΝΗ

Σοκ: Πούλησε το νεφρό του για να αγοράσει smartphone!

Πολλές φορές έχουμε ακούσει την έκφραση «για να πάρω αυτό το κινητό, πρέπει να πουλήσω το νεφρό μου». Δυστυχώς όμως αυτό έγινε στην πραγματικότητα.

Ο Γουάνκ είναι σήμερα 25 ετών, στα 17 του όμως αποφάσισε να πουλήσει το δεξί του νεφρό για 2.800 ευρώ (σε δικά μας λεφτά) ώστε να πάρει smartphone και tablet πασίγνωστης εταιρείας.

Η πώληση του νεφρού και η επέμβαση αφαίρεσης του, έγινε σε μια παράνομη κλινική στην επαρχία Αχούι στην Κίνα, την οποία εντόπισε μέσω διαδικτύου.

Σήμερα ο Γουάνκ κινδυνεύει να πεθάνει. Έχει μείνει ανάπηρος από διάφορες επιπλοκές που παρουσιάστηκαν μετά την επέμβαση. Πριν λίγες ημέρες μάλιστα έπεσε σε κώμα.

Σύμφωνα με τις αρχές της Κίνας τα 2800 ευρώ που πήρε σαν αποζημίωση ο Γουάνκ αντιστοιχούν στο 10% του συνολικού ποσού που πήραν οι γιατροί που έκαναν παράνομα την επέμβαση.

Η οικογένεια του Γουάνκ ύστερα από αγώνες που έκανε σε συνεργασία με την αστυνομία, κατάφερε να εντοπίσει το κύκλωμα εμπορίας οργάνων και με μια συντονισμένη επιχείρηση να τους συλλάβει.

Μεσάζοντες και γιατροί πέρασαν από δίκη και καταδικάστηκαν. Ο Γουάνκ έλαβε ως αποζημίωση 170.000 ευρώ. Ο Γουάνκ συνήλθε από το κώμα όμως πλέον πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια

Πηγή: dailymail.co.uk