ΔΙΕΘΝΗ

Σοκ στη Γαλλία από το δολοφονικό αμόκ Σύριου: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο αδέλφια 2 και 3 ετών και ένας 78χρονος

Σοκ προκαλεί η επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ανεσί της Γαλλίας, με θύματα παιδιά στα καρότσια τους, μέσα σε παιδική χαρά.

Οι τραυματίες είναι έξι, τέσσερα παιδιά και δύο ενήλικες. Τα παιδιά είναι ηλικίας 22 μηνών το μικρότερο, δύο παιδάκια είναι δύο ετών και το τέταρτο παιδί είναι τριών ετών.

Δύο παιδιά είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, όπως και ο 78χρονος. Πιο ελαφρά από όλους έχει τραυματιστεί ο δεύτερος ενήλικος.

Δύο από τα παιδιά είναι από το εξωτερικό, το ένα έχει αγγλική υπηκοότητα το άλλο ολλανδική.

Δύο από τα θύματα είναι αδέλφια και είναι τα παιδιά που είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για τα δύο παιδάκια γαλλικής καταγωγής, ένα αγοράκι δύο ετών και την αδελφή του τριών ετών.

Το κοριτσάκι από τη Βρετανία είναι 22 μηνών και το αγοράκι από την Ολλανδία δύο ετών.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι επιβεβαίωσε ότι ένα από τα τραυματισμένα παιδιά έχει βρετανική υπηκοότητα.

«Ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν έχει βρετανική υπηκοότητα. Έχουμε ήδη αναπτύξει αξιωματούχους του βρετανικού προξενείου για να… υποστηρίξουν την οικογένεια», δήλωσε ο Κλέβερλι σε συνέντευξη Τύπου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι.

«Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειες και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τις γαλλικές αρχές με όποιον τρόπο μπορούμε».

Η εισαγγελέας του Ανεσί Λιν Μπονέ-Ματίς δήλωσε εξάλλου σε συνέντευξη Τύπου πως προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο τρομοκρατικό κίνητρο πίσω από την επίθεση, διευκρινίζοντας πως η έρευνα που ξεκίνησε αφορά απόπειρα ανθρωποκτονιών.

Υπενθυμίζεται πως η γαλλική αστυνομία συνέλαβε έναν Σύρο υπήκοο, αιτούντα άσυλο στη Γαλλία, 32 ετών. Είναι παντρεμένος με Σουηδή, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν γαλλικά μέσα, ο δράστης, ο οποίος είχε δηλώσει ότι είναι χριστιανός από τη Συρία στην αίτησή του για άσυλο, φορούσε χριστιανικό σταυρό τη στιγμή του περιστατικού και κρατούσε ένα χριστιανικό βιβλιαράκι ενώ φώναζε «Στο όνομα του Ιησού Χριστού».