ΔΙΕΘΝΗ

Θετική στον κορωνοϊό τίγρης σε ζωολογικό κήπο στη Νέα Υόρκη

Μία τετράχρονη τίγρης που φιλοξενείται στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ της Νέας Υόρκης βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, καθώς όπως φαίνεται, κόλλησε από εργαζόμενο στο χώρο.

Η τίγρης που ονομάζεται Νάντια και είναι από την Μαλαισία και είναι η πρώτη του είδους της που νοσεί από κορωνοϊό, βρέθηκε θετική μετά την ανάπτυξη ενός ξηρού βήχα και αναμένεται να ανακάμψει πλήρως, δήλωσε ο ζωολογικός κήπος του Μπρονξ, σε δελτίο Τύπου.

Δείγματα από την Νάντια ελήφθησαν και εξετάστηκαν αφότου η τίγρης – και πέντε ακόμη τίγρεις και λιοντάρια στον ζωολογικό κήπο – άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα αναπνευστική νόσου, σύμφωνα με το Αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας. Κανένα άλλο ζώο στον ζωολογικό κήπο δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

«Δεν είναι γνωστό πώς θα αναπτυχθεί αυτή η ασθένεια σε μεγάλες γάτες, αφού διαφορετικά είδη μπορεί να αντιδράσουν διαφορετικά σε νέες μολύνσεις, αλλά θα συνεχίσουμε να τις παρακολουθούμε στενά και αναμένουμε να αναρρώσουν πλήρως».

Τα ζώα μολύνθηκαν από έναν υπάλληλο του ζωολογικού κήπου, ο οποίος ήταν «ασυμπτωματικά μολυσμένος με κορωνοϊό» ενώ τα φρόντιζε, σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο. Ο ζωολογικός κήπος του Μπρονξ είναι κλειστός για το κοινό από τις 16 Μαρτίου.