ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σοκ στη Βρετανία: 23χρονη gamer πέθανε ενώ έπαιζε στο Xbox της

Σοκ για την οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες 23χρονης gamer, η οποία πέθανε ενώ έπαιζε παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας στο Xbox με διαδικτυακούς φίλους της.

Η 23χρονη Νατάνια Μπρουκ, γνωστή ως Τάνια, μέλος ημιεπαγγελματικής ομάδας gamer, που είχε περάσει και από οντισιόν για το The Voice και το X Factor, πέθανε αιφνιδιαστικά μέσα στη νύχτα, ενώ έπαιζε στο Xbox σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Η νεαρή γυναίκα ήταν ξύπνια τουλάχιστον ως τις 2 το ξημέρωμα παίζοντας σε δωμάτιο εικονικής πραγματικότητας με τους διαδικτυακούς της φίλους, ενώ έπινε βότκα με κόκα-κόλα, στο σπίτι της στο Κεντ στη Βρετανία.

Το επόμενο πρωινό η μητέρα της τσέκαρε την κοπέλα και την είδε στο κρεβάτι της. Πίστεψε ότι κοιμόταν και δεν την ενόχλησε. Ωστόσο, λίγες ώρες μετά, επέστρεψε και βρήκε πάλι την κόρη της στο κρεβάτι και μάλιστα στην ίδια στάση. Αντιλήφθηκε ότι κάτι συμβαίνει και αμέσως της έκανε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, ενώ κάλεσε το ΕΚΑΒ ενώ παραϊατρικό προσωπικό που έσπευσε στο σημείο διέγνωσε τον θάνατό της.

Η Τάνια ήταν παθιασμένη gamer, έπαιζε σε ημι-επαγγελματική ομάδα και ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Αγαπούσε επίσης το τραγούδι και είχε περάσει από οντισιόν για το X Factor και το Voice.

Η Τάνια έπινε βότκα με κόκα-κόλα τη στιγμή του θανάτου της και τελευταία φορά που η μητέρα της την είδε ζωντανή να παίζει ήταν γύρω στις 2 το ξημέρωμα, την 1η Αυγούστου. Οι διαδικτυακοί φίλοι της Τάνια που ήταν συνδεδεμένοι και έπαιζαν μαζί της την άκουσαν ξαφνικά να λέει “ωωωω, αισθάνομαι…” και μετά σιωπή.

Η κοπέλα είχε ιστορικό με λιποθυμίες και επιληπτικές κρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της παιδικής επιληψίας από την ηλικία των 6 ετών. Η κατάστασή της συχνά την έθεσε σε κίνδυνο από μικρό παιδί με τη μητέρα της να τη σώζει αρκετές φορές. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα σε κανένα από τα ζωτικά όργανα της Τάνια και η ιατροδικαστής δεν μπορούσε να καθορίσει την ακριβή αιτία θανάτου.

Τελικά, συμπερασματικά θεωρήθηκε ότι η Τάνια πέθανε από άγνωστα αλλά φυσικά αίτια, πιθανόν από προβλήματα που σχετίζονται με την επιληψία.