ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

ΣΟΚ στην Αυστραλία: 20χρονος νεκρός από κορωνοϊό – Δεν είχε κάνει το εμβόλιο

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η είδηση ότι έχασε την μάχη για τη ζωή ένας νέος 20 χρόνων, «χτυπημένος» από κορωνοϊό.

Ο ανεμβολίαστος νέος υπέκυψε στον κορωνοϊό στο σπίτι του στο Σίδνεϊ και είναι ένα από τα νεότερα θύματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Αυστραλία από την εκδήλωσή της στη χώρα-ήπειρο της Ωκεανίας.

Ο νεαρός βρισκόταν επί 13 ημέρες σε απομόνωση στο σπίτι του αφού διαγνώστηκε ότι είχε μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία, σύμφωνα με τις αρχές. Ζούσε με ακόμη ένα πρόσωπο, που έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο καθώς έχει επίσης συμπτώματα της COVID-19.

Ο θάνατος του νέου υπογραμμίζει πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός και πόση σημασία έχει η εκστρατεία ανοσοποίησης, τονίζουν οι αρχές, που θέλουν να έχει εμβολιαστεί ο μισός πληθυσμός του Σίδνεϊ προτού προχωρήσουν στην άρση του lockdown που επιβλήθηκε στην πόλη. Αν όλα πάνε όπως προβλέπει το σχέδιό τους, αυτό θα γίνει την 28η Αυγούστου.

Τα στοιχεία του άνδρα και το πώς μολύνθηκε δεν αποκαλύφθηκαν. Ζούσε στο νοτιοδυτικό Σίδνεϊ, επίκεντρο του ξεσπάσματος που αποδίδεται στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του SARS-CoV-2.

Από τους περίπου 17 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 αφότου εκδηλώθηκε το νέο ξέσπασμα, τον Ιούνιο, περί το ένα τρίτο των ασθενών υπέκυψε στο σπίτι, σύμφωνα με τις αρχές. Ο θάνατος του άνδρα θα ερευνηθεί από τα αρμόδια πολιτειακά όργανα.