ΔΙΕΘΝΗ

Στην Κωνσταντινούπολη ο Σάρατζ – Συναντάται με τον Ερντογάν

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, κι έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η προηγούμενη συνάντηση των δύο ανδρών επί τουρκικού εδάφους είχε πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Σάρατζ συναντήθηκε και με τον Υπατο Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, στην Τρίπολη, ενώ υπενθυμίζεται ότι Παρασκευή 21 Αυγούστου οι πολιτικοί εκπρόσωποι των δύο αντιμαχόμενων στρατοπέδων στη Λιβύη, ο πρωθυπουργός Φαγέζ Σάρατζ και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Αγκίλα Σάλεχ, αιφνιδίασαν ευχάριστα τη διεθνή κοινή γνώμη ανακοινώνοντας, με παράλληλες δηλώσεις τους, συμφωνία κατάπαυσης του πυρός σε ολόκληρη τη χώρα.

Ωστόσο, μόλις δύο ημέρες αργότερα, ο Αχμέντ αλ Μισμάρι, εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ, που ελέγχουν την ανατολική Λιβύη, απέρριψε την εκεχειρία χαρακτηρίζοντάς την «εκστρατεία δημοσίων σχέσεων» του Σάρατζ και εκείνων που τον υποστηρίζουν, δηλαδή της Τουρκίας και του Κατάρ.