ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Στο «στόχαστρο» του κορωνοϊού και υπό την… απειλή της Όμικρον η Βρετανία!

Τις προηγούμενες 24 ώρες στην Βρετανία επιβεβαιώθηκαν 37.681 κρούσματα κορονοϊού και 51 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, σύμφωνα με  τα στοιχεία των υγειονομικών της χώρας, την ώρα που εντείνεται στη χώρα η ανησυχία για την μετάλλαξη «Όμικρον».

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την Κυριακή νέα μέτρα, που θα τεθούν σε ισχύ αύριο Τρίτη, σύμφωνα με τα οποία η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε καταστήματα και μέσα μεταφοράς, ενώ στα σχολεία, ορισμένοι μαθητές θα πρέπει επίσης να φορούν μάσκα όταν βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους. Από την 30η Νοεμβρίου, όλοι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε τεστ PCR, ανεξαρτήτως του εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 144.775 ανθρώπους επί συνόλου 10.146.915 μολύνσεων στην Βρετανία. Ο απολογισμός των θυμάτων περιλαμβάνει μόνο όσους απεβίωσαν σε χρονικό διάστημα 28 ημερών αφότου διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν από τον ιό. Tο 88% των πολιτών ηλικίας άνω των 12 ετών έχει λάβει πρώτη δόση εμβολίου για την COVID-19 και πάνω από το 80% έχει εμβολιαστεί πλήρως. Συνεχίζεται η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων, που ξεπέρασε το 30% του πληθυσμού-στόχου.