ΔΙΕΘΝΗ

Στοιχεία σοκ από τον ΟΗΕ – Πόσα εκατομμύρια είναι πλέον οι πρόσφυγες

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, καθώς ασύλληπτος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 272 εκατομμύρια άνθρωποι άφησαν την πατρίδα τους, αριθμός που είναι κατά 51 εκατομμύρια μεγαλύτερος, σε σχέση με το 2010.

Όπως αναφέρει η έκθεση, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους αυτούς βρίσκονται στην Ευρώπη (82 εκατομμύρια) και τη Βόρεια Αμερική (59 εκατομμύρια), με την βόρεια Αφρική και την δυτική Ασία να ακολουθούν με 49 εκατομμύρια έκαστος. Το συνολικό ποσοστό των μεταναστών, φτάνει το 3,5% του πληθυσμού παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, το 50% του αριθμού των μεταναστών, έχουν πάει σε δέκα μεγάλες χώρες. Πρώτες στη λίστα είναι οι ΗΠΑ με 51 εκατομμύρια, ενώ ακολουθούν Γερμανία, Σαουδική Αραβία (13 εκ.), Ρωσία (12 εκ.), Βρετανία (10 εκ.), Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (9 εκ.), Γαλλία, Καναδάς, Αυστραλία (8 εκ.) και Ιταλία (6 εκ.).

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες προέρχονται από την Ινδία (18 εκ.), ενώ ακολουθούν Μεξικό (12 εκ.), Κίνα (11 εκ.), Ρωσία (10 εκ.) και Συρία (8 εκ.).