ΔΙΕΘΝΗ

Συγκέντρωση υπέρ της οπλοκατοχής στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ

Υπό τον φόβο επεισοδίων και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου αναμένεται σήμερα στη Βιρτζίνα των ΗΠΑ η συγκέντρωση υπέρ της οπλοκατοχής.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να κατέβουν στους δρόμους της πόλης Ρίτσμοντ, με τις αρχές να έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς φοβούνται το ξέσπασμα βίαιων επεισοδίων από ακροδεξιές ομάδες.
Οι διαδηλωτές πρόκειται να συγκεντρωθούν μπροστά από το Καπιτώλιο, την έδρα της τοπικής κυβέρνησης, για την ετήσια ημέρα λόμπινγκ που διοργανώνεται από την Virginia Citizens Defence League (VCDL), μια οργάνωση που υπερασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών στην οπλοκατοχή και είναι αντίθετη στα νομοσχέδια που υιοθετήθηκαν νωρίτερα αυτό τον μήνα από τους Δημοκρατικούς που ελέγχουν την πολιτεία και περιορίζουν την πρόσβαση στα όπλα.
Η VCDL καταγγέλλει τα νομοσχέδια τα οποία αντίκεινται στη Δεύτερη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία εγγυάται «το δικαίωμα των πολιτών να έχουν στην κατοχή τους και να φέρουν όπλα». Η ίδια αναμένει οι διαδηλωτές να φτάσουν τις 50.000, ενώ τα εισιτήρια των λεωφορείων που έχουν ναυλωθεί για να μεταφέρουν ανθρώπους από γειτονικές πολιτείες είχαν εξαντληθεί πριν το Σαββατοκύριακο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υπέρμαχος της οπλοκατοχής, υποστήριξε τους διαδηλωτές την Παρασκευή μέσω ανάρτησής του στο Twitter.
«Η Δεύτερη Τροπολογία μας δέχεται σφοδρές επιθέσεις στη μεγάλη πολιτεία της Βιρτζίνια», έγραψε. «Αυτό γίνεται όταν ψηφίζετε τους Δημοκρατικούς, σας παίρνουν τα όπλα σας. Οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν στη Βιρτζίνια το 2020. Ευχαριστούμε, Δημοκρατικοί!».
Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την πλατεία του Καπιτωλίου έχουν ενισχυθεί και οι αρχές προβλέπουν να αναπτύξουν εκεί μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, την ώρα που πολλές ακροδεξιές και παραστρατιωτικές οργανώσεις έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στη διαδήλωση.