ΔΙΕΘΝΗ

Συγκινεί η αυτοθυσία 13χρονης στο μακελειό στην Καλιφόρνια – Έχασε τη ζωή της για να βοηθήσει συγγενή της

Έπεσε νεκρή στο μακελειό στο φεστιβάλ στην Καλιφόρνια, καθώς όταν ο δράστης άνοιξε εκείνη δεν έτρεξε να κρυφθεί όπως έκαναν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της.

Ο λόγος για την 13χρονη Κέιλα Σαλαζάρ, η οποία έμεινε πίσω για να βοηθήσει ένα συγγενικό της πρόσωπο που βάδιζε με μπαστούνι.

Η σφαίρα που την σκότωσε θα είχε χτυπήσει σε διαφορετική περίπτωση τον συγγενή της, είπε η θεία του κοριτσιού απ’ το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, Κατιούσκα Βάργκας.

Ο πατριός της Κέιλα τραυματίστηκε από τα πυρά του 19χρονου μακελάρη, όταν γύρισε πίσω να την περιμαζέψει.

Το κορίτσι θα γιόρταζε στις 4 Αυγούστου τα 14α γενέθλιά του…

«Θέλουμε η Κέιλα να μείνει στη μνήμη του κόσμου ως ένα υπέροχο άτομο. Νοιαζόταν πολύ για τους συνανθρώπους της, αγαπούσε τα ζώα, έκανε μεγάλα όνειρα, αλλά το νήμα της ζωής της κόπηκε τόσο απότομα», πρόσθεσε η θεία. Η Κέιλα αγαπούσε τη ζωγραφική και ήθελε να γίνει εικονογράφος. Ήταν το μεγαλύτερο απ’ τα τρία κορίτσια της οικογένειάς της. «Πρέπει να διασφαλίσουμε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο σε άλλο παιδί, να μην υπάρξει άλλο θύμα σαν την Κέιλα, να μην περάσει άλλη οικογένεια τέτοια οδύνη», δήλωσε συγκινημένη η θεία της.

Η Κέιλα ήταν ένα από θύματα που σκότωσε την Κυριακή ο δράστης στην έκθεση τροφίμων και ποτών στο Γκιλρόι, στα νότια του Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια.

Το νεότερο ήταν ο εξάχρονος Στίβεν Ρομέρο.

Από τους 15 τραυματίες ηλικίας 12 έως 69 ετών ένα άτομο νοσηλεύεται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση.