ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Συγκλονιστικό! Καθαρίζουν παλαιούς τάφους γιατί περιμένουν αύξηση θανάτων λόγω κορωνοϊού (ΦΩΤΟ)

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι οι αρχές στη Χιλή προχωρούν εκχωμάτωση παλαιών τάφων περιμένοντας αύξηση θανάτων λόγω κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, το Γενικό Νεκροταφείο του Σαντιάγο, εκχωματώνει χιλιάδες παλιούς τάφους, καθώς περιμένει αύξηση των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ως την περασμένη εβδομάδα, στη χώρα καταγράφονταν από 350 ως 500 νέα κρούσματα μόλυνσης, όμως η εξάπλωση του κορωνοϊού επιταχύνθηκε ραγδαία, περνώντας από τα περίπου 1.000 κρούσματα το Σάββατο σε σχεδόν 2.660 την Τετάρτη και περίπου στον ίδιο αριθμό την Πέμπτη.

Οι νεκροθάφτες καθάρισαν τον τελευταίο μήνα περίπου 2.000 ατομικούς τάφους στο μεγάλο δημοτικό κοιμητήριο, στη συνοικία Ρεκολέτα, στο βόρειο Σαντιάγο, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του, ο Ρασίντ Σαούντ.

«Συνειδητοποιούμε την ιστορική στιγμή στην οποία βρισκόμαστε» κι ότι «ενδέχεται να χρειαστούμε περισσότερους τάφους, βλέπουμε τι γίνεται στις γειτονικές χώρες», εξήγησε ο Σαούντ.

Σε άλλες χώρες της περιοχής, έγινε «καταφυγή σε ομαδικούς τάφους», τα θύματα της πανδημίας «εγκαταλείπονταν στους δρόμους», πτώματα «αφήνονταν να αποσυντίθενται σε φορτηγά», απαρίθμησε. «Αυτό θέλουμε να αποφύγουμε, ελπίζουμε να μη χρησιμοποιήσουμε τους τάφους που διανοίχθηκαν», πρόσθεσε ο ίδιος.