ΔΙΕΘΝΗ

Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ: Το καλωσόρισμα ενός παιδιού από την Ουκρανία σε σχολείο της Ισπανίας

Συγκινητικές στιγμές σε σχολείο της Ισπανίας, όπου οι μαθητές επεφύλαξαν θερμή υποδοχή σε ένα παιδάκι από την Ουκρανία.

Οι Ισπανοί μαθητές τρέχουν να αγκαλιάσουν τον νέο Ουκρανό συμμαθητή τους την πρώτη του ημέρα στο σχολείο τους. Το συγκινητικό βίντεο δείχνει μια δασκάλα να συστήνει στους μαθητές τον νέο τους συμμαθητή, ένα μικρό παιδί που μόλις έφτασε από την Ουκρανία ως πρόσφυγας, έχοντας δραπετεύσει από τον πόλεμο στη χώρα του.

Το βίντεο γυρίστηκε στο σχολείο CEIP Peru στην Μαδρίτη και κοινοποιήθηκε από τον Ουκρανό διπλωμάτη Ολεξάντερ Σκέρμπα, ο οποίος ήταν πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Αυστρία μέχρι το 2021.

Το παιδί φέρεται να έφτασε στην Ισπανία μαζί με την μητέρα του και την τριών μηνών αδερφή του για να μείνουν με συγγενείς του που ζουν ήδη εκεί. Ο πατέρας του αγοριού έπρεπε να μείνει στην πατρίδα του για να πολεμήσει τους Ρώσους εισβολείς, σύμφωνα με τον στρατιωτικό νόμο της χώρας.

Στα πλάνα, διακρίνονται οι ντόπιοι μαθητές να μαζεύονται γύρω από το νεαρό αγόρι και να τον αγκαλιάζουν, με το αγόρι έκπληκτο και αβέβαιο πώς να αντιδράσει. Τελικά, τους χαμογελά και όλοι σπεύδουν να τον αγκαλιάσουν.


Ο δάσκαλος φαίνεται να εξηγεί στους μαθητές ότι το νεαρό αγόρι, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, πρόκειται να είναι ο νέος τους συμμαθητής. Άλλοι ενήλικες, πιθανότατα γονείς, στέκονται τριγύρω και περιμένουν να δουν τι θα κάνουν τα παιδιά. Ο νεαρός Ουκρανός, αν και δεν έχει μάθει ακόμη ισπανικά, παίζει ήδη με τους νέους του συμμαθητές, σύμφωνα με τον θείο του.