ΔΙΕΘΝΗ

Συγκλονιστικός ο Ζελένσκι στα Βραβεία Grammy: Γεμίστε με την μουσική σας τη νεκρική σιγή που φέρνουν οι ρωσικές βόμβες – Στηρίξτε μας! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Γεμίστε τη νεκρική σιγή που φέρνουν οι ρωσικές βόμβες με τη μουσική σας, στηρίξτε μας» το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου – Ακολούθησε η συγκινητική ερμηνεία το Τζον Λέτζεντ στην σκηνή των μουσικών βραβείων

«Ο πόλεμος. Τι θα μπορούσε να είναι πιο αντίθετο στη μουσική;» διερωτήθηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την «εμφάνισή» του μέσω βιντεοσκοπημένου βίντεο στα βραβεία Grammy.

Σύμφωνα με το Deadline, το βίντεο καταγράφηκε σε ένα καταφύγιο πριν από δύο μέρες και «ταξίδεψε» μέχρι το Λας Βέγκας με ειδικό πρωτόκολλο αποστολής προκειμένου να μην μπορεί  εντοπιστεί η προέλευσή του.

«Οι δικοί μας μουσικοί φορούν θωράκιση σώματος αντί για σμόκιν. Τραγουδούν στους τραυματίες. Στα νοσοκομεία. Ακόμα και σ’ αυτούς που δεν μπορούν να τους ακούσουν. Όμως η μουσική διαπερνά τα πάντα».

«Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας να ζούμε, να αγαπάμε, να ακουγόμαστε» είπε μεταξύ άλλων στη συγκινητική του ομιλία ο Ζελένσκι. Και πρόσθεσε: «Στη χώρα μας, πολεμάμε τη Ρωσία που φέρνει φρικτή σιωπή με τις βόμβες της. Νεκρική σιγή. Γεμίστε τη σιωπή με τη μουσική σας. Γεμίστε τη σήμερα, για να διηγηθείτε την ιστορία μας. Στηρίξτε μας με οποιονδήποτε τρόπο μπορείτε. Με οποιονδήποτε αλλά όχι με την σιωπή. Και η ειρήνη θα έρθει».

Ο Ζελένσκι ολοκλήρωσε την ομιλία  του με μια λίστα από ονόματα ουκρανικών πόλεων και τη φράση: «Τις ονειρεύομαι να ζουν ελεύθερες.  Ελεύθερες όπως εσείς στη σκηνή των Grammy».

Μετά την προβολή του βίντεο με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ακολούθησε ένα συγκινητικό κομμάτι από τον Τζον Λέτζεντ, με τη συνοδεία φωτογραφιών του ουκρανικού λαού και η απαγγελία από έναν ποιητή που απέδρασε από τη χώρα πριν από μερικές μέρες.