ΔΙΕΘΝΗ

Συμβολική η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Κάρολου μετά τη διάγνωση

Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε σήμερα στα δημόσια καθήκοντά του για πρώτη φορά από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο και μαζί με την βασίλισσα Καμίλα, επισκέφθηκαν  το University College Hospital Macmillan Cancer Centre στο Λονδίνο, μία κλινική θεραπείας του καρκίνου.

Εκτός από την παρουσία του στην εκκλησιαστική λειτουργία την Κυριακή του καθολικού Πάσχα, ο βασιλιάς Κάρολος είχε μείνει μακριά από τα δημόσια καθήκοντά του.

Όμως, την περασμένη εβδομάδα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ εξέδωσαν μια ανακοίνωση με ένα πιο θετικό μήνυμα για την υγεία του μονάρχη.

«Η Μεγαλειότητά του θα ξαναρχίσει σύντομα τις δημόσιες δραστηριότητές του μετά την περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης».

Ένας εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ είπε ότι ο βασιλιάς θα συνεχίσει τη θεραπεία του, όμως οι γιατροί είναι ικανοποιημένοι από την πρόοδό του και αυτό σημαίνει ότι ο Κάρολος θα είναι σε θέση να αναλάβει ξανά κάποια από τα καθήκοντά του.

Η συμβολική κίνηση του βασιλιά Καρόλου να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα με την επίσκεψη σε ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο δείχνει την πρόθεσή του να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την μεγάλη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου.

Ο ίδιος, ελπίζει πως η επίσκεψη στο νοσοκομείο θα δώσει δημοσιότητα στις νέες έρευνες για τον καρκίνο, που διεξάγονται στο Macmillan Cancer Centre με την στήριξη του οργανισμού «Cancer Research Uk».