ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός κορωνοϊού στη Γερμανία! «Κόλλησαν» δύο υπουργοί

«Θετικοί» στον κορωνοϊό βρέθηκαν ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους και ο υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ.

Την ίδια ώρα, η ανησυχία για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα έγινε ακόμα μεγαλύτερη μετά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ , ο οποίος είπε ότι αναμένεται μεγάλη αύξηση των αναπνευστικών λοιμώξεων, αλλά και των κρουσμάτων κορονοϊού το φθινόπωρο, επισημαίνοντας όμως, ότι η Γερμανία είναι καλά προετοιμασμένη

Αύξηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού, συμπεριλαμβανομένου του κορονοϊού, αλλά στο πλαίσιο του αναμενόμενου, διαπίστωσε τις τελευταίες εβδομάδες και το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» της Γερμανίας σε ανακοίνωσή του.

Όπως διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Λαρς Σάαντε, η αύξηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού δεν είναι ασυνήθιστη για την εποχή και προς το παρόν η σοβαρότητα των περιστατικών δεν έχει επιβαρύνει υπερβολικά το σύστημα υγείας. Ενδεικτικά, μόνο το 1,2% των κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας καταλαμβάνεται αυτή τη στιγμή από ασθενείς με κορονοϊό.

Ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ είπε: «Παρακολουθούμε την κατάσταση και υπάρχει ήδη ένας βαθμός ανοσίας σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού», εξήγησε, για να προσθέσει ότι «δεν χρειαζόμαστε ειδικά μέτρα περιορισμού των επαφών, με βάση τουλάχιστον όσα γνωρίζουμε ως τώρα, αλλά παραμένει ως σύσταση η χρήση μάσκας σε περιπτώσεις συνωστισμού».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πάντως ότι ο εμβολιασμός παραμένει η καλύτερη προστασία και συνέστησε σε άτομα άνω των 60 ετών και σε ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν. Ο ίδιος ο κ. Λάουτερμπαχ, 60 ετών, εμβολιάστηκε χθες στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Βερολίνου. Από χθες επίσης είναι διαθέσιμο και το νέο, επικαιροποιημένο, εμβόλιο των BioNTech/Pfizer.

Ο Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία, η οποία πραγματοποιείται σήμερα στη βάση του Ράμσταϊν, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ και ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ θα εργάζεται τις επόμενες ημέρες από το σπίτι του μετά το θετικό τεστ.