ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στα νοσοκομεία της Κροατίας – Θετικός στον κορονοϊό ακόμα ένας γιατρός

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Κροατίας το γεγονός ότι ένας ακόμα γιατρός βρέθηκε θετικός στο νέο κορονοϊό.

Πρόκειται για γιατρό, που όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Κροατίας Βίλι Μπέρος, εργάζεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ζάγκρεμπ και πλέον νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο, στο νοσοκομείο «Fran Mihaljevic» της κροατικής πρωτεύουσας.

Όπως είπε ο κ. Μπέρος, ο γιατρός ήταν στο εξωτερικό τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες. Έντεκα άτομα από το προσωπικό του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ζάγκρεμπ που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή τέθηκαν σε απομόνωση και το τμήμα της καρδιολογικής κλινικής έχει κλείσει, επισημαίνει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Jutarnji List». Πρόκειται για τον τρίτο γιατρό στην Κροατία που νοσεί από κορονοϊό. Οι άλλοι δύο εργάζονται στο νοσοκομείο «Dubrava» του Ζάγκρεμπ.

Στο μεταξύ, ο διοικητής του νοσοκομείου της Ριέκα Ντάβορ Στίματς δήλωσε ότι ο πρώτος ασθενής που είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό στη Ριέκα, πριν από περίπου δέκα ημέρες, έχει αναρρώσει πλήρως και πιθανότατα θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα. Από τις νέες εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη, τις περασμένες δύο μέρες, φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει τη λοίμωξη.

Εκτός από τον ασθενή που αναμένεται να λάβει εξιτήριο, άλλοι δύο ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο δεν παρουσιάζουν σημάδια επιδείνωσης. Επιπλέον, πέντε άτομα στην ευρύτερη περιοχή έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον απομόνωση, σε μια προσπάθεια αποτροπής της διασποράς του ιού.