ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στη Γαλλία – Πολύ υψηλός ο κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος προειδοποιεί ο υπουργός!

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Γάλλια στην κλίμακα πιθανότητας τρομοκρατικού χτυπήματος, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Κριστόφ Καστανέρ, ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι ο κίνδυνος στη χώρα παραμένει «υψηλός» έως «πολύ υψηλός».

Μία εβδομάδα μετά τον φόνο τεσσάρων αστυνομικών από συνάδελφό τους που είχε ριζοσπαστικοποιηθεί, ο Καστανέρ, που επανέλαβε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί εξαιτίας του περιστατικού, τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, ότι από το 2003 έχουν αποτραπεί από την αστυνομία περίπου 59 τρομοκρατικές επιθέσεις, περιλαμβανομένων τριών από την αρχή του έτους.

Ο υπουργός Εσωτερικών απέρριψε τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης ότι πρέπει να παραιτηθεί μετά το περιστατικό της Πέμπτης, όμως παραδέχθηκε ότι χάθηκαν ευκαιρίες να αποφευχθεί η επίθεση εναντίον των αστυνομικών.


Ο Μικαέλ Αρπόν, 45 ετών, που εργαζόταν ως βοηθός πληροφορικής στην υπηρεσία πληροφοριών της αστυνομίας του Παρισιού (PP), σκότωσε την Πέμπτη τρεις αστυνομικούς και έναν πολίτη εργαζόμενο στην υπηρεσία.