ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Συναγερμός στη Ρωσία: Πάνω από 10.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού για δεύτερη συνεχόμενη μέρα

Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρωσία καθώς παραμένουν υψηλά τα νούμερα νέων κρουσμάτων που καταγράφει καθημερινά.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο στην Ρωσία καταγράφηκαν 10.581 θετικά κρούσματα κορωνοϊού, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των επίσημα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 145.268, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Ο αριθμός αυτός είναι ο δεύτερος υψηλότερος που έχει δει η Ρωσία σε ένα διάστημα 24 ωρών από την έναρξη της πανδημίας, καθώς χθες καταγράφηκαν 10.633 νέα κρούσματα.

Μέχρι στιγμής, έχουν σημειωθεί 1.356 θάνατοι ενώ 18.095 άτομα έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό στην χώρα. Περίπου τα μισά από τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες ήταν ασυμπτωματικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με την Μόσχα να αντιπροσωπεύει πάνω από το ήμισυ όλων των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν ανέφερε σε ανάρτησή του πως με βάση «τον έλεγχο διαφόρων ομάδων πληθυσμού« είναι πιθανό πως το 2% όλων των κατοίκων της πρωσικής πρωτεύουσας έχει κορωνοϊό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, υπάρχουν 12,7 εκατομμύρια κάτοικοι στην Μόσχα, εκ των οποίων το 2% είναι περίπου 254.000 άτομα.