ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Συνεχίζεται η «επέλαση» του κορωνοϊού στη Ρωσία – Πάνω από 10.000 νέα κρούσματα σε μία μέρα

Αμείωτος συνεχίζει να είναι ο ρυθμός εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Ρωσία, όπου κατεγράφησαν μέσα σε μια μέρα πάνω από 10.000 νέα κρούσματα.

Πρόκειται για την πρώτη μέρα κατά την οποία η Μόσχα ξεκινά μια τεράστια εκστρατεία διαγνωστικών τεστ για να ελέγξει την ύπαρξη αντισωμάτων στον πληθυσμό.

Συνολικά 10.598 νέα κρούσματα της covid-19 καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 262.843, τον δεύτερο μεγαλύτερο παγκοσμίως. Από τις 3 Μαΐου στη Ρωσία καταγράφονται καθημερινά περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα, με εξαίρεση τη χθεσινή ημέρα που ήταν μόνο 9.974.

Ωστόσο η θνησιμότητα παραμένει χαμηλή σε σχέση με άλλες χώρες με μόνο 2.418 θανάτους. Οι ρωσικές αρχές αποδίδουν τη μεγάλη άνοδο του αριθμού των κρουσμάτων στην αύξηση των διαγνωστικών τεστ, με 6,4 εκατομμύρια να έχουν γίνει μέχρι χθες Πέμπτη, και όχι στη μεγάλη εξάπλωση της επιδημίας.

Από σήμερα οι αρχές της Μόσχας, που αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας στη Ρωσία, ξεκινούν μια μαζική εκστρατεία διενέργειας τεστ σε μια προσπάθεια να καταγράψουν τον πραγματικό αριθμό των μολύνσεων αλλά και την παρουσία αντισωμάτων στον πληθυσμό.