ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη 22χρονος για τους πυροβολισμούς σε εκκλησία στο Λονδίνο

Ένας 22χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σχετικά με το περιστατικό του Σαββάτου όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον εκκλησίας στο Λονδίνο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένα 7χρονο κορίτσι και άλλοι πέντε να διακομιστούν στο νοσοκομείο με ελαφρύτερα τραύματα.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και μια 12χρονη που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο πόδι αλλά λίγο αργότερα πήρε εξιτήριο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τέσσερις γυναίκες ηλικίας 21, 48, 54 και 41 ετών επίσης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά την επίθεση με την 48χρονη να έχει υποστεί πιθανόν απειλητικά για την ζωή της τραύματα.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε μια εκκλησία στο βόρειο Λονδίνο –που δεν απέχει πολύ από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Euston– όπου τελείτο μια κηδεία.

Πιστοί που είχαν πάει σε μνημόσυνο μητέρας και κόρης που πέθαναν με διαφορά μερικών εβδομάδων τον Νοέμβριο, έτρεχαν να σωθούν στην καθολική εκκλησία της βρετανικής πρωτεύουσας που έγινε στόχος ενόπλων.

Ο ιερωμένος της εκκλησίας Τζέρεμι Τρουντ διευκρίνισε στο PA ότι το μνημόσυνο έγινε για να τιμηθούν η Σάρα Σάντσες, 20 ετών, και η μητέρα της, που πέθαναν μια διαφορά 25 ημερών η μια από την άλλη τον Νοέμβριο, η πρώτη εξαιτίας λευχαιμίας, η δεύτερη εξαιτίας θρόμβωσης.