ΔΙΕΘΝΗ

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο Τραμπ επιμένοντας ότι του έκλεψαν τη νίκη!

Σε βίντεο που «ανέβασε» ο Ντόναλντ Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από τον Λευκό Οίκο  ζήτησε να ανατραπούν τα αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου που έδωσαν τη νίκη στον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπαιντεν.

«Ακόμα και αυτά που λέω τώρα θα υποτιμηθούν», προέβλεψε ο Τραμπ καθώς διατύπωνε τις θέσεις του, αρκετές από τις οποίες χρησιμοποίησε και η νομική του ομάδα για να ανατρέψει αποτελέσματα σε Πολιτείες που γνώρισε την εκλογική ήττα και οι οποίες έχουν ήδη έχουν απορριφθεί.

Ο Τραμπ σημείωσε ότι «μπορεί να είναι η πιο σημαντική ομιλία που έχω κάνει ποτέ» και επανέλαβε πως οι εκλογές ήταν μια απάτη, ότι τα αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις έχουν «μαγειρευτεί» και πως πρέπει να ανατραπούν σε Πολιτείες που ο Μπάιντεν έλαβε περισσότερες ψήφους, ενώ προέτρεψε το Ανώτατο Δικαστήριο να παρέμβει.
Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του κρατούσε ένα γράφημα που ισχυριζόταν ότι έδειχνε το σχέδιο που αποδεικνύει ότι έγινε κλοπή των εκλογών, δίνοντας ένα παράδειγμα για το τι συνέβη στο Μιλγουόκι εκεί που έγινε ανακαταμέτρηση και ο Μπάιντεν είχε καθαρό κέρδος 132 ψήφων, επί συνόλου σχεδόν 460.000. Συνολικά, στον πρώην αντιπρόεδρο του Μπαράκ Ομπάμα δόθηκαν άλλες 257 ψήφοι έναντι επιπλέον 125 του Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος συνέχισε να ισχυρίζεται ότι υπάρχει απάτη, έκανε ξανά λόγο για ψήφους νεκρών, μυστηριώδεις ανωμαλίες στα μηχανήματα ψηφοφορίας, αλλά και για διαφθορά σε μεγάλες πόλεις με  ψήφους που πήγαν για τον Τζο Μπάιντεν, παρά το γεγονός ότι και ο γενικός εισαγγελέας αλλά και μια σειρά δικαστών δεν δέχθηκαν τους ισχυρισμούς για ευρεία απάτη, μετά από εξέταση των στοιχείων που παρέθεσε η νομική του ομάδα.

«Αυτές οι εκλογές ήταν μια απάτη. Όλοι το γνωρίζουν. Δεν με πειράζει αν χάσω τις εκλογές, αλλά θέλω να χάσω με τίμιο τρόπο. Αυτό που δεν θέλω να κάνω η κλοπή από τον αμερικανικό λαό », παραπονέθηκε ο Τραμπ και επέμεινε «Είναι στατιστικά αδύνατο να έχω ηττηθεί».