ΔΙΕΘΝΗ

Τέλος εποχής για το Facebook! Η μεγάλη αλλαγή (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια άνθρωποι το χρησιμοποιούν. Ως εκ τούτου το λογότυπό του είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσημα παγκοσμίως.

Κι όμως το Facebook αλλάζει λογότυπο, μετά από σχετική απόφαση των υπευθύνων της εταιρείας.

Όπως αναφέρουν το νέο λογότυπο έχει σχεδιαστεί για να φέρει μια «αίσθηση αισιοδοξίας».

Πλέον λοιπόν θα είναι παρελθόν το Facebook και όλοι θα γνωρίσουμε το FACEBOOK! Ένα νέο λογότυπο, πολύχρωμο και με κεφαλαία γράμματα που θα αρχίσει να εμφανίζονται σε όλες τις υπηρεσίες του, ενώ το Instagram και το Whatsapp, τα οποία ανήκουν στην εταιρεία, θα ενημερώνουν τους χρήστες τους ότι οι υπηρεσίες τους προέρχονται «από το FACEBOOK».

Γιατί όμως FACEBOOK; Το νέο σήμα σχεδιάστηκε με «σαφήνεια και ειλικρίνεια» και με «αρμονικά κεφαλαία» γράμματα, αναφέρει ένας από τους σχεδιαστές του, στο blog της εταιρείας.

Επίσης, όπως αναφέρεται, στο λογότυπο χρησιμοποιούνται «δυναμικά» χρώματα που αλλάζουν «ανάλογα με το περιβάλλον του».

«Οι χρήστες πρέπει να ξέρουν ποιες εταιρείες φτιάχνουν τα προϊόντα που χρησιμοποιούν» γράφει ο Αντόνιο Λούτσιο, υπεύθυνος μάρκετινγκ του κολοσσού.

Ο Λούτσιο δήλωσε στο Bloomberg ότι υπήρξε η σκέψη να αλλάξει το όνομα της «μητρικής εταιρείας», αλλά τελικώς αποφασίστηκε πως κάτι τέτοιο μπορεί να έκανε τους χρήστες να πιστέψουν πως η Facebook κρύβεται από τα προβλήματά της.

Σημειώνεται πως η αλλαγή αυτή έρχεται εν μέσω νέων ερευνών και προστίμων για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.