ΔΙΕΘΝΗ

Τέξας: Επτά νεκροί από σφοδρή κακοκαιρία και ανεμοθύελλα στο Χιούστον

Επτά άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους στο Χιούστον και γύρω περιοχές στο Τέξας μετά τη σφοδρή κακοκαιρία, που γκρέμισε στύλους ηλεκτροδότησης και τοίχους και ξερίζωσε δένδρα.

Τρεις από τους νεκρούς σκοτώθηκαν στην κομητεία Χάρις του Τέξας και άλλοι τέσσερις στο Χιούστον λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, ενώ ανεμοστρόβιλος συνοδευόμενος από ανέμους ταχύτητας 180 χλμ./ώρα σάρωσε το Σάιπρες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

«Από τον τυφώνα Αλίσια το 1983 είχαμε να δούμε τέτοιους ανέμους», δήλωσε η δικαστής της κομητείας Χάρις, Λίνα Χιντάλγκο.

Οι άνεμοι ήταν τέτοιας έντασης που έσπασαν τα παράθυρα σε κτίρια στο κέντρο του Χιούστον, δέντρα ξεριζώθηκαν και πεσαν πάνω σε σπίτια , ενώ διαλύθηκαν τμήματα κατοικιών σε άλλες συνοικίες της μεγαλούπολης του Τέξας.

Μια στέγη πάνω από αντλίες πρατηρίου καυσίμων κατέρρευσε στο έδαφος μαζί με τα στηρίγματά της.

Στον κορύφωση της καταιγίδας στο Τέξας προκλήθηκε εκτεταμένο μπλακάουτ με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα περίπου 922.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μέχρι τις 19:00 το βράδυ της Παρασκευής τοπική ώρα δεν είχε ακόμη αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε περίπου 574.000 πελάτες της CenterPoint Energy, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στο Τέξας. Η εταιρεία είπε ότι η αποκατάσταση θα χρειαστεί μέρες στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.