ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

«Θα το νικήσουμε μαζί»! Το μήνυμα του Τζόνσον για την πρώτη μέρα εμβολιασμού στη Βρετανία

Με ένα ευχαριστώ στους υγειονομικούς και την ελπίδα ότι θα νικηθεί ο κορωνοϊός, χαιρέτησε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον την έναρξη σήμερα του προγράμματος εμβολιασμού κατά της covid-19 στη χώρα του.

«Θα το νικήσουμε αυτό μαζί», σημειώνει σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κάλεσε παράλληλα τον κόσμο στη χώρα του να συνεχίσει να ακολουθεί τις οδηγίες που έχουν στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Η Βρετανία είναι η πρώτη δυτική χώρα που άρχισε την εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού της κατά της COVID-19 με το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech.
Την ίδια ώρα, ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι αναμένει πως εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία θα έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 ως το τέλος του έτους και εξέφρασε την ελπίδα ότι η εκστρατεία εμβολιασμού θα αρχίσει να μειώνει τους αριθμούς των κρουσμάτων και των θανάτων στη χώρα. Επίσης διευκρίνισε ότι τα στοιχεία, όσον αφορά τον ημερήσιο αριθμό των εμβολιασμών που γίνονται, θα ανακοινώνονται μόλις είναι διαθέσιμα.

«Έχουμε εκατομμύρια δόσεις που περιμένουμε να φτάσουν πριν από το τέλος του έτους», δήλωσε ο Χάνκοκ στο BBC TV. Ερωτηθείς πόσο γρήγορα θα λάβουν οι άνθρωποι το εμβόλιο, ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Εκατομμύρια ως το τέλος του έτους».
Ο ίδιος ο Χάνκοκ θα κάνει το εμβόλιο όταν θα είναι αρμόζον, όπως δήλωσε παράλληλα ο υπουργός στον ραδιοσταθμό LBC. «Αδημονώ να το κάνω, θα το κάνω όταν θα είναι αρμόζον», σημείωσε.