ΔΙΕΘΝΗ

Θρίλερ στις ΗΠΑ: Έκλεψαν λάπτοπ με σχέδια του Trump Tower

Την πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης ή την απειλή εναντίον του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξετάζουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, μετά τη διαπίστωση ότι το λάπτοπ που είχε κλαπεί από αυτοκίνητο των μυστικών υπηρεσιών φύλαξης στο Μπρούκλιν, περιείχε τα σχέδια κατασκευής του Trump Tower, καθώς και πληροφορίες για την παράνομη ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε αναπτύξει η Χίλαρι Κλίντον.

Όπως αποκαλύπτει το δίκτυο ABC, η προ μηνών κλοπή που είχε προκαλέσει μεγάλα ερωτημα από αυτοκίνητο των μυστικών αστυνομικών της ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, αφορούσε τελικά κάτι πολύ συγκεκριμένο και δη το λάπτοπ με τις κατόψεις του ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη.

Το λάπτποπ ανήκε σε έναν από τους τέσσερις πράκτορες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο. Άγνωστο για ποιον λόγο, το όχημα πάρκαρε σε δρόμο στο Μπρούκλιν και οι πράκτορες που βρίσκονταν μέσα, περπάτησαν με τα πόδια για αρκετά τετράγωνα, πριν επιστρέψουν και διαπιστώσουν την κλοπή.

Η μυστική υπηρεσία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ενώ έχει δοθεί εντολή να αυξηθεί το επίπεδο επιτήρησης και ασφαλείας τόσο στο κτίριο, όσο και στο περιβάλλον και τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο.