ΔΙΕΘΝΗ

Θρίλερ στον αέρα! Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου μετά από προειδοποίηση για βόμβα

Λίγες μόνο μέρες μετά την «κρατική αεροπειρατεία» νέα περιπέτεια περίμενε και πάλι επιβάτες της Raynair, καθώς το αεροπλάνο που επέβαιναν προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση, μετά από προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας, η οποία τελικά αποδείχθηκε ψευδής.

Το αεροπλάνο που πραγματοποιούσε την πτήση Δουβλίνο- Κρακοβία έκανε χθες το βράδυ αναγκαστική προσγείωση στο Βερολίνο, προτού τελικά συνεχίσει για τον προορισμό του.

«Τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας ολοκληρώθηκαν χωρίς τελικά να εντοπιστεί κάποιος κίνδυνος» επεσήμανε μία εκπρόσωπος της αστυνομίας της γερμανικής πρωτεύουσας. «Οι επιβάτες μπόρεσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Πολωνία με ένα άλλο αεροπλάνο» πρόσθεσε η ίδια χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις για τους λόγους που σήμανε συναγερμός. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, επρόκειτο για προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας, η οποία τελικά αποδείχθηκε ψευδής.

Το αεροσκάφος μετέφερε 160 επιβάτες και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Βερολίνου Βρανδεμβούργου, νότια της γερμανικής πρωτεύουσας.

Όπως μετέδωσαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι αποσκευές των επιβατών εξετάστηκαν από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ το αεροσκάφος περικύκλωσαν πολλά οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. «Το αεροπλάνο της εταιρείας Ryanair ζήτησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση και έλαβε αμέσως άδεια» ανέφερε στη Bild ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου Γιαν- Πέτερ Χακ.