ΔΙΕΘΝΗ

Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλωσεις της Τζοάν Ρίβερς για την Παλαιστίνη: Είσαι νεκρός, σου αξίζει να είσαι νεκρός.

Δείτε το βιντεο

Σάλο έχει ξεσηκώσει με τις δηλώσεις της για την Παλαιστίνη, η Τζοάν Ρίβερς, η οποία αν και  είναι γνωστή για την έντονη καυστική γλώσσα της, ωστόσο η πρόσφατη δήλωση της σχετικά με την κρίση σε Ισραήλ και Γάζα είναι αδιαμφισβήτητα από τις πιο σοκαριστικές απόψεις της μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, η Ρίβερς, όταν η δημοσιογράφος του TMZ της είπε ότι σχεδόν 2.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση, εκείνη σήκωσε τα χέρια της σε μία παρωδία σοκ φωνάζοντας «Ω Θεέ μου! Αυτό πές το στους ανθρώπους στη Χιροσίμα»

Και συνεχίζει: «Οταν έχετε κηρύξει πόλεμο, θα έχετε πόλεμο. Εκείνοι άρχισαν. Εμείς τώρα δεν μετράνε ποιος είναι νεκρός. Είσαι νεκρός, σου αξίζει να είσαι νεκρός. Μην τολμήσεις να με κάνεις να αισθανθώ άσχημα γι “αυτό.»

Ενω στη συνέχεια οι δηλώσεις της γίνονται ακόμα πιο εξωφρενικές: «τους είπαν να φύγουν. Δεν έφυγαν. Αν δεν φεύγεις, είσαι ηλίθιος. Τουλάχιστον αυτοί που σκοτώθηκαν ήταν εκείνοι με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης.»

Μάλιστα στη συνέχεια περιγράφει την κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα ως «τρομοκράτες» και επισημαίνει ότι «Επανεκλέχθηκαν από πολλούς ηλιθίους που δεν έχουν ούτε ένα μολύβι»

Η κωμικός- η οποία έχει υπερασπιστεί το Ισραήλ στο παρελθόν – μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε, επέμεινε ότι οι δηλώσεις της παρερμηνεύθηκαν, παρόλο που είναι καταγεγραμμένες σε βίντεο. Μάλιστα δημοσίευσε δήλωση στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, στην οποία λέει ότι είναι «προσεύχεται για την ειρήνη» : «Είμαι τόσο λυπημένη και απογοητευμένη που η δήλωσή μου για την τραγωδία των αμάχων παρερμηνεύθηκε. Αυτό που είπα και υποστηρίζω, είναι ότι ο πόλεμος είναι κόλαση και, δυστυχώς, οι άμαχοι είναι τα θύματα των πολιτικών συγκρούσεων. Εμείς, οι Ηνωμένες Πολιτείες, σίγουρα το γνωρίζουμε αυτό και 69 χρόνια αργότερα εξακολουθούμε να αισθανόμαστε την ενοχή για τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ως συνήθως, αποφάσισαν να παραθέσουν μόνο αποσπάσματα από τις δηλώσεις μου, αντί να παραθέσουν τις ακριβείς προθέσεις μου»