ΔΙΕΘΝΗ

Τι έκαναν οι ηγέτες του κόσμου όταν ήταν 20άρηδες;

obama-660x440

 

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφοίτησε στα 22 του από το Columbia με πτυχίο πολιτικών επιστημών. Προτού γίνει δεκτός στο Χάρβαρντ το 1988, όπου σπούδασε νομικά, ανέπτυξε φιλανθρωπική δράση στο Σικάγο βοηθώντας άνεργες οικογένειες. Στο μεταξύ ταξίδεψε στην Κένυα για να γνωρίσει τους συγγενείς του. Πριν τα 20 του δοκίμασε, όπως σχεδόν όλοι στην ηλικία του τότε, ναρκωτικές ουσίες.

Putin

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας εντάχθηκε στις μυστικές υπηρεσίες της ΕΣΣΔ ήδη από την εποχή που φοιτούσε στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου του Λένινγκραντ τη δεκαετία του ’70. Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για το τι ακριβώς έκανε πριν τα 30 του, εκτός από το ότι οι ικανότητές του τον βοήθησαν να ανεβεί τα σκαλιά της ιεραρχίας.

Merkel

ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ

Η καγκελάριος της Γερμανίας εντάχθηκε από νωρίς, όπως όλα τα παιδιά της Ανατολικής Γερμανίας, στη νεολαία του κομμουνιστικού κόμματος. Σπούδασε Φυσική στη Λειψία, και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό της στην κβαντική χημεία. Λέγεται πως στα πάρτι στο πανεπιστήμιο το αγαπημένο της ποτό ήταν η βότκα. Η επανένωση της Γερμανίας τη βρήκε στα 35 της χρόνια.

Cameron

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΑΜΕΡΟΝ

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν κομματικό στέλεχος των Συντηρητικών από την εποχή που ήταν φοιτητής στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Όμως η σκοτεινή πλευρά της φοιτητικής του «καριέρας» σχετίζεται με τη συμμετοχή του στο κλαμπ Bullingdon, το οποίο ήταν διάσημο για τις ποσότητες αλκοόλ που κατανάλωναν τα μέλη του και τις ζημιές που προκαλούσαν. Ο Κάμερον δεν μιλάει ποτέ για αυτό.Netanyahu-660x418

ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Ο 64χρονος πρωθυπουργός του Ισραήλ έζησε τα εφηβικά του χρόνια στις ΗΠΑ. Το 1967 επέστρεψε στην πατρίδα του και εντάχθηκε, όπως όλοι οι νέοι στο Ισραήλ, στις ένοπλες δυνάμεις και συμμετείχε σε σειρά αποστολών και πολεμικών επιχειρήσεων, όπως στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973. Πήρε πτυχίο αρχιτεκτονικής το 1975 και πτυχίο μάνατζμεντ το 1977 από τη σχολή του ΜΙΤ.

 

Πηγή: fortunegreece.com