ΔΙΕΘΝΗ

Τι έλεγε ο Τραμπ στο βίντεο που «κατέβασε» το Facebook! «Ban» και από το Twitter!

Πρώτα ήταν το Twitter που «μπάναρε» αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου ως «fake news» και ακολούθησε η «αντεπίθεση» του Ντόναλντ Τραμπ, με τις απειλές για «λουκέτο» στα social media στις ΗΠΑ.

Την Τετάρτη, ήταν η σειρά του Facebook να δώσει «ban» σε ανάρτηση του Τραμπ, αιτιολογώντας την απόφαση ως «ανάρτηση επιβλαβούς παραπληροφόρησης για τον νέο κορωνοϊό».΄

Σε βίντεο από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News, ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι τα παιδιά είναι σχεδόν απρόσβλητα από την Covid-19.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναλύει το… ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών και τονίζει πως «δεν έχουν πρόβλημα», προφανώς για να στηρίξει την εμμονή του να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

«Αυτό το βίντεο περιλαμβάνει ψευδείς ισχυρισμούς ότι μια ομάδα ανθρώπων είναι απρόσβλητη από την COVID-19. Το βίντεο παραβιάζει τις πολιτικές μας σχετικά με την επιβλαβή παραπληροφόρηση COVID» εξήγησε ο Andy Stone, εκπρόσωπος της πολιτικής του Facebook.

Λόγω του βίντεο και η διαχείριση του Twitter απαγόρευσε για κάποια ώρα στην ομάδα που διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να κάνει αναρτήσεις στον επίσημο λογαριασμό της.