ΔΙΕΘΝΗ

Τι ήταν αυτό που έστειλε τον Τζόνσον στο νοσοκομείο

Ο πρώτος πρωθυπουργός μίας μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας που αμφισβήτησε τη μεταδοτικότητα του νέου κορωνοϊού, είναι και ο πρώτος που αναγκάζεται να νοσηλευτεί καθώς παρουσιάζει επίμονα συμπτώματα, όπως τουλάχιστον αφήνουν να διαρρεύσει από τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Επιμένουν πως πρόκειται για ένα προληπτικό βήμα, καθώς ο Μπόρις Τζόνσον συνεχίζει να έχει επίμονα συμπτώματα δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «σίγουρος» ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας θα αναρρώσει μετά τη μόλυνσή του από τον κορωνοϊό. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάει καλά. Είναι γερός», τόνισε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας «φίλο» του τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής των Συντηρητικών.

Όλα αυτά λίγες ώρες αφότου η  βασίλισσα Ελισάβετ απηύθυνε διάγγελμα για τέταρτη μόλις φορά στα 68 χρόνια που βρίσκεται στο θρόνο. Η τελευταία φορά ήταν το 2002, όταν πέθανε η βασιλομήτωρ και η προτελευταία το 1997 όταν σκοτώθηκε σε τροχαίο η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

«Θα νικήσουμε – και αυτή η νίκη θα ανήκει σε καθέναν από εμάς», δήλωσε η βασίλισσα στο μήνυμα  που ηχογραφήθηκε στον πύργο του Ουίνδσορ την ώρα που η χώρα μετρά 5.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό.