ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν με Ερντογάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον συνεχάρη για την επανεκλογή του στην προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάιντεν συνεχάρη τον Πρόεδρο Ερντογάν για την εκλογική του επιτυχία και ευχήθηκε τα αποτελέσματα να είναι ευεργετικά για τον τουρκικό λαό.

Οι δύο ηγέτες δήλωσαν ότι οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ είναι ακόμη πιο σημαντικές ενόψει των περιφερειακών και παγκόσμιων προκλήσεων και συμφώνησαν να προωθήσουν τη συνεργασία σε όλα τα θέματα μεταξύ των δύο χωρών στη νέα εποχή.

Με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε και ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Στην τηλεφωνική επικοινωνία του Ρώσου Προέδρου με τον Πρόεδρο Ερντογάν σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας, ο Πούτιν συνεχάρη τον Πρόεδρο Ερντογάν για την επανεκλογή του στην προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας και ευχήθηκε τα εκλογικά αποτελέσματα να είναι ευεργετικά για τον τουρκικό λαό.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αναπτύξουν περαιτέρω τη συνεργασία στις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας και στα περιφερειακά ζητήματα κατά τη νέα περίοδο.