ΔΙΕΘΝΗ

Την Κυριακή η ανακοίνωση της Μέρκελ για το αν θα είναι υποψήφια Καγκελάριος

Σύμφωνα με τον γερμανικό όμιλο ΜΜΕ, Redaktionsnetzwerk Deutschland, η Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να ανακοινώσει την Κυριακή και επίσημα την υποψηφιότητά της για μία τέταρτη θητεία στις βουλευτικές εκλογές του 2017.

 

 

Το σχετικό δημοσίευμα επικαλείται πηγές προσκείμενες στο εκτελεστικό συμβούλιο του κόμματος της Μέρκελ, των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), ωστόσο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, εκπρόσωπος της καγκελαρίας δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας θα ανοίξει πιο γρήγορα τα χαρτιά της απ΄ότι αναμενόταν. Αν και στην πατρίδα της η δημοτικότητά της όπως και του κεντροδεξιού συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών έχει σταθεροποιηθεί, είχε προηγηθεί υποχώρηση της λαοφιλίας της για πολλούς μήνες. Ωστόσο, η Μέρκελ κατάφερε να περιορίσει την ανοιχτή σύγκρουση με τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) για το προσφυγικό, αντιπαράθεση η οποία είχε πλήξει τη δημοτικότητά της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, η Μέρκελ αναμενόταν να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την καγκελαρία για τέταρτη θητεία στη διάρκεια του συνεδρίου των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), το οποίο ξεκινά τις εργασίες του στις 6 Δεκεμβρίου. Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2017. Το γεγονός, όμως, ότι, η Μέρκελ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την υποψηφιότητά της, έχει ενισχύσει το στοιχείο της αβεβαιότητας στο κόμμα της . Για το λόγο αυτό, το επιτελείο της την συμβούλευσε να ανακοινώσει το συντομότερο τα σχέδιά της.