ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση στο Λονδίνο – Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο χθες στο Λονδίνο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ, που πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση.

 

 

 

 

«Ο δράστης των χθεσινών επιθέσεων μπροστά από το βρετανικό Κοινοβούλιο στο Λονδίνο είναι στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και έφερε σε πέρας την επιχείρηση σε απάντηση των εκκλήσεων να στοχευθούν πολίτες του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Αμερικής» ανέφερε το AMAQ.

Περίπου 40 άνθρωποι τραυματίσθηκαν όταν ένας γενειοφόρος και μαυροντυμένος άνδρας έριξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω στο πλήθος που βρισκόταν στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, απέναντι από το Μπιγκ Μπεν, πριν μαχαιρώσει μέχρι θανάτου έναν αστυνομικό στην προσπάθειά του να εισβάλει μέσα στο κοινοβούλιο.

«Δεν φοβόμαστε και η αποφασιστικότητά μας δεν θα υποχωρήσει απέναντι στην τρομοκρατία», είπε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενώπιον της βουλήςκάνοντας λόγο για «επίθεση κατά της ελευθερίας».

Ο δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας, είχε γεννηθεί στη Βρετανία και είχε ανακριθεί από το MI5 για σχέσεις του με τον βίαιο εξτρεμισμό, πρόσθεσε η βρετανή πρωθυπουργός.

«Αυτή τη στιγμή είναι τόσο σημαντικό να δείξουμε ότι οι δικές μας αξίες θα επικρατήσουν, ότι οι τρομοκράτες δεν θα νικήσουν, ότι θα συνεχίσουμε τη ζωή μας αποδεικνύοντας ότι οι κοινοί στόχοι και οι αξίες που μοιραζόμαστε ως έθνος προηγούνται και ότι οι τρομοκράτες θα ηττηθούν», είπε.

Συλλυπητήρια εξέφρασε και η βασίλισσα Ελισάβετ. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μου, καθώς και τα πιο βαθιά συλλυπητήριά μου βρίσκονται με όλους εκείνους οι οποίοι έχουν επηρεαστεί από τη φρικτή βία» ανέφερε.