ΔΙΕΘΝΗ

Το μικρό αγόρι με τα γιγαντιαία χέρια! Όταν η φύση κάνει λάθη.

Η μάχη του 8χρονου Καλήμ για μια φυσιολογική ζωή [εικόνες]

Στα παραμύθια μόνο θα έπρεπε ένα 8χρονο αγόρι, να ακούει για γίγαντες και τέρατα. Ο μικρός Καλέμ, όμως το ζει στην καθημερινότητά του, αφού στην ουσία η φύση κάτι έκανε λάθος στη δημιουργία του.

Γεννήθηκε με έναν απίστευτο εφιάλτη: το κάθε χέρι του ζυγίζει 8 κιλά και έχει μήκος 33 εκατοστά.

«Οταν γεννήθηκε τα χέρια του ήταν δύο φορές μεγαλύτερα από εκείνα ενός φυσιολογικού μωρού. Μεγαλώνοντας τα χέρια του έγιναν τεράστια» εξηγεί η μητέρα του μικρού Καλέμ, Χαλέεμα, στην εφημερίδα Mirror.

«Δυσκολευόταν ακόμη και να φάει, είμασταν αναγκασμένοι να τον τρέφουμε εμείς» συμπληρώνει ο πατέρας του. Σήμερα ο 8χρονος Ινδός μπορεί να πιάσει πράγματα με τα δυό του δάχτυλα και να σηκώσει ένα ποτήρι νερό.

Αλλά οι γονείς του, 27 και 45 ετών, δεν έχουν καμία δυνατότητα να τον βοηθήσουν: κερδίζουν 19 ευρώ το μήνα και τα χρήματα αυτά δεν αρκούν για να του προσφερουν ιατρική βοήθεια. Ελπίζουν ότι ένας γιατρός θα δει το παιδί τους και θα το λυπηθεί.

Σύμφωνα με τον γιατρό Krisha Chuch, διευθυντή της παιδιατρικής πτέρυγας σε ένα ινστιτούτο ερευνών κοντά στο Δελχί, το 8χρονο αγοράκι πάσχει από λεμφαγγείωμα, το οποίο θεραπεύεται, ειδικά αφού είναι σε καλή υγεία.

Ο μικρός δεν πάει στο σχολείο γιατί οι συμμαθητές του γελούν μαζί του αλλά ο πατέρας του κρατάει την ελπίδα ζωντανή.