ΔΙΕΘΝΗ

Το πήραν απόφαση: Κλείνουν τα σχολεία στη Βρετανία

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων από την Παρασκευή 20 Μαρτίου και μέχρι νεωτέρας, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα της Τετάρτης, ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε πως απαιτούνται περισσότερες ενέργειες ώστε να μειωθεί η καμπύλη διάδοσης του κορωνοϊού. Ο Μπόρις Τζόνσον συμβούλεψε τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά με τους παππούδες τους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Μπόρις Τζόνσον δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυστηρότερων μέτρων για τη πρωτεύουσα της Βρετανίας. Η αντίδραση του Βρετανού πρωθυπουργού έρχεται έπειτα από αναφορές που θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει ενδεχόμενο αποκλεισμού του Λονδίνου από την υπόλοιπη χώρα από το Σαββατοκύριακο.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει πως το Λονδίνο βρίσκεται εβδομάδες μπροστά σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, 1 στους 3 θανάτους από τον κορωνοϊό εντοπίζονται στο Λονδίνο, όπως θύμισε στον Τζόνσον δημοσιογράφος. Ο Βρετανός πολιτικός απάντησε πως θα λάβει τα όποια μέτρα χρειαστούν στον κατάλληλο χρόνο.

Να σημειωθεί πως χθες Τρίτη υπήρξε μαι μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Βρετανία με 407 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες και ο αριθμός των νοσούντων στην Αγγλία φτάνει πλέον τους 1.950.