ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Το σχέδιο της Βρετανικής κυβέρνησης λόγω αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού

Ο «εφιάλτης» του κορωνοϊού επιστρέφει στη Βρετανία με τη χώρα να μετρά συνεχώς αύξηση των κρουσμάτων και την κυβέρνηση να ψάχνει λύσεις και να μελετάει την πιθανότητα επιβολής αυστηρότερων περιορισμών στην Αγγλία για τον έλεγχο του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Περιορισμούς, στους οποίους πιθανόν να περιλαμβάνεται η περαιτέρω απαγόρευση των κοινωνικών επαφών μεταξύ νοικοκυριών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υφυπουργός Υγείας Έλεν Γουάτλι. Δεν θέλουμε να επιβάλουμε νέους περιορισμούς, αλλά φυσικά παρακολουθούμε στενά τι συμβαίνει με τον ρυθμό εξάπλωσης του κορωνοϊού. Εξετάζουμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε, είπε η υπουργός στο Sky News.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times, υπουργοί ετοιμάζονται να επιβάλουν καθολικό lockdown στις κοινωνικές επαφές στο μεγαλύτερο τμήμα της βόρειας Αγγλίας, ίσως και στο Λονδίνο.

Η εφημερίδα έγραψε ότι όλες οι παμπ, τα εστιατόρια και τα μπαρ θα υποχρεωθούν να κλείσουν για δύο εβδομάδες. Ερωτηθείσα σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας η Γουάτλι απάντησε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ σοβαρή κατάσταση και ως εκ τούτου ο κορωνοϊός θα πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο.

Ως προς την πληροφορία ότι θα κλείσουν οι παμπ η υφυπουργός δεν έδωσε άμεση απάντηση. Αυτή είναι η στιγμή που έχουμε μια ευκαιρία-έχουμε μια επιλογή για τη χώρα-να επαναφέρουμε υπό έλεγχο την κατάσταση. Πρέπει να σπάσουμε αυτές τις αλυσίδες της μετάδοσης, είπε η Γουάτλι.

Σύμφωνα με την υπουργό, είναι «ανησυχητικές» οι φωτογραφίες που ελήφθησαν το σαββατοκύριακο μετά την εντολή στις παμπ να κλείνουν νωρίς που δείχνουν νεαρούς θαμώνες να συνωστίζονται απ΄έξω.