ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Το Σίδνεϋ κάνει το πρώτο βήμα προς την κανονικότητα! Έξοδος από… τετράμηνη καραντίνα

Μετά από αυστηρή καραντίνα 4 μηνών, οι κάτοικοι του Σίδνεϋ της Αυστραλίας, κάνουν το επόμενο βήμα, καθώς μπορούν πλέον να ζουν χωρίς τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διάδοση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού.

Η καραντίνα ήρθη έπειτα από 106 ημέρες περιοριστικών μέτρων στην πόλη της Αυστραλίας, λόγω της μείωσης των μολύνσεων – 477 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν την Κυριακή στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, της πιο πολυπληθούς της χώρας – και της προόδου του εμβολιασμού, με περισσότερο από το 70% των πληθυσμού άνω των 16 ετών να έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Από τον Ιούνιο, τα καταστήματα, τα σχολεία και οι επιχειρήσεις είχαν κλείσει για τις λεγόμενες “μη βασικές” δραστηριότητες. Οι μετακινήσεις περιορίζονταν στην απόσταση των πέντε χιλιομέτρων από το σπίτι και δεν ήταν δυνατές οι επισκέψεις σε συγγενείς, η αθλητική δραστηριότητα, η είσοδος σε μαγαζιά για ψώνια ή να παραβρεθεί κανείς σε κηδεία.

«Λίγες χώρες υιοθέτησαν μια τόσο αυστηρή προσέγγιση, ακόμη και ακραία, στη διαχείριση της Covid όσο η Αυστραλία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τιμ Σουτφομασάν, πανεπιστημιακός, Αυστραλός πρώην Επίτροπος για τις διακρίσεις.

Περιοριστικά μέτρα θα συνεχιστούν για λίγες εβδομάδες όσον αφορά στις συναθροίσεις και τα ταξίδια στο εξωτερικό, καθώς και την πλήρη επαναλειτουργία με φυσική παρουσία των σχολείων.