ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Τοξικό σοκ λόγω κορωνοϊού οδήγησε 12 παιδιά στην εντατική!

Συναγερμός στην Μεγάλη Βρετανία από τοξικό σοκ σε παιδιά καθώς όπως έγινε γνωστό 12 κάτω των 18 ετών βρίσκονται στην εντατική.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα και τα 12 παιδιά υπέστησαν τοξικό σοκ λόγω λοίμωξης από τον κορονοϊό και η εισαγωγή τους στην εντατική ήταν μονόδρομος.

Για το θέμα έχει αναφερθεί τις προηγούμενες μέρες και ο Σωτήρης Τσιόδρας σημειώνοντας ότι πρόκειται για ειδικές κατηγορίες παιδιών που τα επηρεάζουν συγκεκριμένοι ιοί: : «Όταν έχει μεγάλη κυκλοφορία ο ιός φυσικά και μπορεί να νοσήσουν παιδιά. Η νόσος στην οποία αναφέρονται και η οποία μοιάζει με την νόσο από τον νέο κορονοϊό, μοιάζει με μια νόσο που λέγεται τοξικό σοκ, την οποία την κάνουν κάποια μικρόβια όπως ο στρεπτόκοκκος και ο σταφυλόκοκκος, ή μια νόσο που λέγεται Kawasaki, μια νόσος άγνωστης αιτιολογίας, σε παιδιά κάτω των 5 ετών που κάνουν πυρετό, λεμφαδενοπάθεια και λένε οι συνάδελφοι από το Ηνωμένο Βασίλειο ότι την βρίσκουν σε κάποια παιδιά και σε κάποια άλλα όχι.

Αυτό πόρρω απέχει ότι τα παιδιά μας νοσούν σοβαρά και νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρεί η ιατρική κοινότητα. Όταν έχει μεγάλη κυκλοφορία ο ιός φυσικά και μπορεί να νοσήσουν παιδιά είτε από αυτό είτε από κάτι άλλο. Για αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου συνιστά μια επαγρύπνηση στους γιατρούς, να έχουν υπόψιν τους αυτό το σύνδρομο, το οποίο είναι πάρα πολύ σπάνιο και δεν αλλάζει την γενική εικόνα που έχουμε για τον κορονοϊό στα παιδιά».