ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 6 τραυματίες αστυνομικοί από πυροβολισμούς

Στη σύλληψη του άνδρα που πυροβόλησε κατά αστυνομικών με αποτέλεσμα να τραυματίσει έξι από αυτούς προχώρησαν οι αρχές της Φιλαδέλφεια μετά από πολύωρη επιχείρηση.

Το περιστατικό που ξεκίνησε στις 16:30 το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα ΗΠΑ) σημειώθηκε στη γειτονιά Tioga-Nicetown στη βόρεια Φιλαδέλφεια με περισσότερους από 10 αστυνομικούς να καλύπτονται πίσω από τα οχήματά τους καθώς ο συλληφθείς είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι αυτό και πυροβολούσε αδιακρίτως όταν επιχειρήθηκε να του επιδοθεί ένταλμα για υπόθεση που σχετίζεται με ναρκωτικά. Κατά πληροφορίες ο ένοπλος μετέδωσε ένα κομμάτι της δράσης του live μέσω Facebook!

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο NBC News ότι αρκετοί αστυνομικοί «χρειάστηκε να διαφύγουν από πόρτες και παράθυρα για να γλιτώσουν από τη «βροχή» από τις σφαίρες του υπόπτου».

Πληροφορίες αναφέρουν πως ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο κεφάλι, αλλά διατήρησε τις αισθήσεις τους, ενώ άλλοι δυο τραυματίστηκαν στους ώμους. Η κατάσταση των τραυματιών, ωστόσο, χαρακτηρίζεται σταθερή και μάλιστα μέσα στην ημέρα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Μέσα στο οίκημα στο οποίο είχε ταμπουρωθεί ο αγνώστων στοιχείων άντρας, είχαν εγκλωβιστεί δύο αστυνομικοί και τρεις πολίτες που είχαν παγιδευτεί και χρειάστηκε η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας για να απεγκλωβιστούν.