ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον δέκα τραυματίες από πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο στο Οχάιο – Νεκρός ο φερόμενος ως δράστης

Τουλάχιστον δέκα άτομα τραυματίστηκαν σε ένοπλη επίθεση στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Οχάιο στην πόλη Κολόμπους. Σύγχυση επικρατεί για τον αριθμό των δραστών με ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για δύο δράστες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, ένας δράστης είναι νεκρός. «Ένας δράστης δέχθηκε πυρά και σύμφωνα με πληροφορίες σκοτώθηκε» αναφέρει η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου. Κάποιοι φέρουν τραύματα με μαχαίρι, ενώ φαίνεται πως ο δράστης έπεσε με το όχημά του πάνω σε κάποια από τα θύματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται τοπικούς αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης της περιοχής, οι ένοπλοι ήταν δύο και έφεραν πιστόλι και μαχαίρι. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι οι πυροβολισμοί που ακούστηκαν ήταν από το όπλο δράστη και όχι από όπλο της αστυνομίας.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και ένας από αυτούς νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

Στο σημείο έσπευσαν περιπολικά και ασθενοφόρα. Ο συναγερμός στην πανεπιστημιούπολη ήρθη δύο ώρες μετά την έναρξή του, ωστόσο η φοιτητική εφημερίδα The Lantern αναφέρει ότι η κατάσταση παραμένει σε εξέλιξη και ότι πραγματοποιούνται έρευνες στο πάρκινγκ της λεωφόρου Λέιν.

«Ένοπλος στην πανεπιστημιούπολη. Τρέξτε, κρυφτείτε, αντισταθείτε» ανέφερε μεταξύ άλλων η υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων του Πανεπιστημίου στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η υπηρεσία κάλεσε τους φοιτητές να αποφεύγουν την περιοχή του Κολεγίου και να συνεχίσουν να κρύβονται στο βόρειο τμήμα της Πανεπιστημιούπολης που βρίσκεται στην πόλη Κολόμπους.

Το Πανεπιστήμιο ζήτησε από τους φοιτητές να αναμένουν τις οδηγίες της αστυνομίας και να καλούν την Άμεση Δράση μόνο εάν έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες.

Δύο ώρες αργότερα ανακοίνωσε ότι ήρθη ο συναγερμός και ότι «η περιοχή είναι ασφαλής», αλλά η περιοχή κοντά στην 19η και στην λεωφόρο Κόλετζ παραμένει κλειστή. Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται τα μαθήματα.