ΔΙΕΘΝΗ

Τους «κόβει» και τις… ερωτικές ταινίες ο Κιμ! Όσοι βλέπουν θα εκτελούνται!

Όλο και πιο σκληρό γίνεται το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν στην Βόρεια Κορέα, ο οποίος τώρα διατάζει ακόμα και να πυροβολείται όποιος βλέπει ερωτικές ταινίες στη χώρα!

Ο ηγέτης της Πιονγιάνγκ έχει συγκροτήσει μάλιστα ομάδες που εργάζονται για να πατάξουν τις «ξένες επιρροές», μεταξύ των οποίων και οι ταινίες πορνό.

Οι ομάδες εργάζονται για να πατάξουν την ξένη τηλεόραση, κουρέματα, ακόμη και τα πάρτι γενεθλίων, σύμφωνα με μαρτυρία ενός αποστάτη που περιλαμβάνεται σε νέα έκθεση.

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης, ιδίως οτιδήποτε θεωρείται «δυτικό», απαγορεύονται αυστηρά στη Βόρεια Κορέα.

Ο δικτάτορας θεωρεί τη Νότια Κορέα ως ένα αμερικανικό κράτος-μαριονέτα και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης της περνάει τα σύνορα από την Κίνα, φοβούμενος την επιρροή που μπορεί να έχει. Εδώ και αρκετό καιρό, οποιοδήποτε σημάδι ότι κάποιος μπορεί να παρακολουθήσει μέσα ενημέρωσης από το Νότο έχει οδηγήσει σε βάναυσες συνέπειες.

Οι πολίτες διώκονται για οτιδήποτε, από την αποστασία, τη διακίνηση ναρκωτικών, το λαθρεμπόριο και την επαιτεία, μέχρι την απουσία από την εργασία, τις τροχαίες παραβάσεις, τη μοιχεία, το βάψιμο των μαλλιών, τις θρησκευτικές πρακτικές και τη συμμετοχή στην «παρακμιακή κουλτούρα», η οποία μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα και τα πάρτι.

Παράνομα τραγούδια, ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές όπως το «Squid Game» ή το «Crash Landing on You» εισάγονται μερικές φορές λαθραία στη χώρα με USB.

Aν πιαστούν οι ύποπτοι οι τιμωρίες κυμαίνονται από υποβιβασμό στην εργασία, απόλυση ή ακόμη και αποστολή σε στρατόπεδο αναμόρφωσης ή εργασίας. Στις πιο ακραίες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα αν διαπιστωθεί ότι παρακολουθούσαν πορνογραφία, οι άνθρωποι μπορούν να εκτελεστούν.

Τέσσερις φοιτητές αποβλήθηκαν από το πανεπιστήμιο και αναγκάστηκαν να εργαστούν σε ανθρακωρυχείο επειδή ακούγονταν σαν να είχαν παρακολουθήσει πολύ ξένη τηλεόραση, χρησιμοποιώντας προφορά ή φράσεις από το Νότο.