ΔΙΕΘΝΗ

Τους «τρέλανε» ο Πάπας στη Νότια Κορέα. Δείτε τι αυτοκίνητο ζητησε, για να μετακινείται.

Δεν παίζεται ο Πάπας: Δείτε με τι αμάξι «οργώνει» την Νότια Κορέα(ΦΩΤΟ)

Πάλι κέρδισε τις εντυπώσεις, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος έχει γίνει, ένας από τους πιο δημοφιλείς Ποντίφικες, που έχουν περάσει στην ιστορία του Βατικανού.

Η επιλογή αυτοκινήτου  για την πενθήμερη επίσκεψή του στη Νότια Κορέα εξέπληξε τα πλήθη με την ταπεινότητά του. Πρόκειται για ένα απλό Νοτιοκορεάτικο αυτοκίνητο πόλης, από εκείνα που δεν θα περίμενε κανείς να κυκλοφορεί μια προσωπικότητα αυτού του βεληνεκούς.

421-CPxWB_AuSt_55.jpg

Την ώρα μάλιστα που η πομπή μεταδιδόταν live από την τηλεόραση, ο Πάπας χαιρετούσε το πλήθος από το παράθυρο των πίσω καθισμάτων του οχήματος!

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, ο Πάπας ζήτησε το μικρότερο νοτιοκορεάτικο συμβατικό αυτοκίνητο που γινόταν για την επίσκεψή του. Το συγκεκριμένο μοντέλο, το «Soul» είναι το δεύτερο μικρότερο αμάξι της εταιρείας

687-CV5vV_AuSt_55.jpg

Η πενθήμερη επίσκεψη στη Νότια Κορέα αποτελεί στρατηγικό στόχο για το Βατικανό στην Ασία.

«Καθώς αρχίζω το ταξίδι μου, σας ζητώ να έρθετε μαζί μου και να προσευχηθείτε για την Κορέα και για όλη την Ασία». Αυτό το μήνυμα αναρτήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό του 77χρονου ποντίφικα στο Twitter λίγο πριν ξεκινήσει από τη Ρώμη.

Ο πάπας κατά την παρουσία του εκεί αναμένεται να κάνει έκκληση για τη συμφιλίωση ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα και θα συναντηθεί με αντιπροσωπείες της ασιατικής καθολικής νεολαίας.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη παπική επίσκεψη στη Νότια Κορέα τα τελευταία 25 χρόνια και γίνεται με στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη του καθολικισμού στην Ασία. Ο Ιωάννης Παύλος ο Β’ είχε επισκεφθεί το 1984 και το 1989 τη Νότια Κορέα, αλλά ο πάπας Βενέδικτος ο 16’ δεν είχε μεταβεί στην Ασία.